BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, 30 January 2012

ANUGERAH JUARA LAGU ATAU ANUGERAH FII SABILILLAH??

Assalamualaikum teman2.. Hari ni fika nak ceritakan serba sedikit tentang apa yang berlaku pada tanggal 29 JANUARI 2012. Ingatkah anda pada tarikh tersebut? Di mana ramai antara kita yang berdebar-debar, teruja, gembira, tidak sabar... menantikan detik-detik ANUGERAH JUARA LAGU yang bakal mempamerkan artis-artis kesayangan anda.. 

Di mana anda pada malam itu? Sudah tentu di hadapan kaca televisyen menanti detik2 'penuh bermakna' itu.. TETAPI............................. SEDARKAH ANDA???? Pada malam tanggal 29 JANUARI 2012, saudara kita yang baru berusia 11 tahun, telah MATI SYAHID demi mempertahankan agama, maruah, serta negara beliau di PALESTIN. 

Ketika itu, kita semua bersorak-sorak tanda gembira, kerana artis kesayangan kita telah menggondol JUARA ANUGERAH ITU.. JUARA ANUGERAH INI.. Tetapi mengapa kita tidak menangis gembira, apabila saudara kita  AS SYAHID FARIS A'UDAH telah MENANG SEBAGAI PEJUANG MUDA, MENANG SEBAGAI TENTERA ALLAH YANG JIHAD FI SABILILLAH??? 


SIAPA PEMENANG ANUGERAH JUARA LAGU 2012??? siapa CALON-CALONNYA?? Pasti anda dapat mengingati dengan baik, bagaimana persembahan artis kesayangan anda, baju apa yang dipakai, cantik atau tidak... 

Budak ini ialah AS SYAHID FARIS 'AUDAH.. Berusia 11 tahun.. Kenapa budak ini??
Kebaraniannya yang kita kena ambil, Semangatnya yang kita kena jadikan pembakar.. Hanya jarak 10 meter dari kerete kebal itu dia mencari, mengutip batu2 agar YAHUDI LAKNATULLAH itu berundur dari kampungnya..
  
 Faris Audah pun mati syahid pada malam harinya. Setelah komandan pasukan Israel LAKNATULLAH memerintahkan menggeledah seluruh rumah untuk menangkap dan membunuh Audah, sang pejuagng muda.

Mereka berfikir panjang; membiarkan Faris meningkat dewasa seperti menyimpan bom jangka bagi Israel LAKNATULLAH. Faris berpotensi menjadi IKON pejuang handal, seperti Imad Aqil, Yahya Ayyasy dan Mahmud Abu Hannud.

Bagaimana kita di Malaysia? Masih mampu berhibur, sedangkan PENGHUNI SYURGA ALLAH ini sudah tentu mendapat mahligai yang lebih indah di akhirat sana.. Mari renungkan.. 


Daripada Ali bin Abi Thalib r.a. berkata: Telah bersabda Rasulullah saw.; "Sudah hampir sampai suatu masa di mana tidak tinggal lagi daripada Islam ini kecuali hanya namanya, dan tidak tinggal daripada Al-Quran itu kecuali hanya tulisannya. Masjid-masjid mereka tersergam indah, tetapi ia kosong daripada hidayah. Ulama mereka adalah sejahat-jahat makhluk yang ada di bawah kolong (naungan) langit. Dari mereka berpunca fitnah, dan kepada mereka fitnah ini akan kembali"

WALLAHUALAM.. semoga kita sama-sama beroleh manfaat.. 

- perindu syurga -

0 comments: